IP-TV - DigitalNL

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

IP-TV

IPTV is een markt die de laatste jaren steeds populairder wordt bij hotels, zorginstellingen en bv. Cruise schepen.
Bij IPTV wordt het signaal gedistribueerd via een IP netwerk.
Belangrijkste voordelen van dit systeem zijn de bestuurbaarheid en het interactieve karakter. Wie kan wat zien en wanneer, is per aansluiting individueel te sturen.
Tevens zijn er toevoegingen mogelijk van extra diensten als VOD, Pay TV, messaging, info kanalen, advertising, internet etc.

Digital Innovations is al in 2004 gestart met het ontwikkelen van haar eigen software voor IPTV. Deze voorsprong is terug te vinden in ons systeem.
De software van Digital Innovations is snel, betrouwbaar en flexibel!

Zo werkt IPTV van Digital Innovations:
We starten vanuit het digitale headend.
Middels DVBT, DVBS, HDMI of DVBC worden de signalen door streamers omgezet naar IP. 1 streamer verwerkt een complete transponder (max 8 kanalen). Sinds de techniek van multicast uitzending is de belasting van het netwerk minimaal. Het aantal streamers is afhankelijk van het aantal R/TV kanalen.
Vandaar gaan de signalen het IP netwerk op middels switches, die gekoppeld zijn aan onze server. De beelden zijn vervolgens te zien op iedere tv (in combinatie met een settopbox) of een pc, aangesloten op het netwerk.
Het unieke aan het systeem is, dat het transport van de diverse informatie via netwerk bekabeling CAT 6 gaat. U hoeft dus geen coax netwerken meer naast uw data netwerken te maken; alles kan via de bestaande netwerkbekabeling.

De VOD media server van Digital Innovations:
De server beschikt over een krachtige database met unieke mogelijkheden voor zowel gebruiker als installateur.
Voor het beheer is het systeem uitgevoerd met een BackOffice module, waarmee u de betreffende informatie kan beheren.
Om het gebruiksgemak voor de eindgebruiker te vergroten, is er een gebruikers- of receptiemodule aan toegevoegd. In deze module kunt u een afgeschermd systeem creëren, waarbij individuele personen / ruimtes aan- en uit geschakeld kunnen worden
met betrekking tot bepaalde functies als b.v. Pay TV.
Tevens is het systeem voorzien van een betaalmodule.
dvb-s/s2 to IP
 
Copyright © 2016 Digital Innovations B.V.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu